2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow

Aktuellt 

Andra generationens anhöriga sökesNi som känner till barn till omkomna och överlevande som kan tänka sig att skriva under med namn på ett brev till ett antal politiker, be dem skicka ett mail till mig, Åsa Eriksson, erikssonasa73@gmail.com. De kommer självklart få ta del av brevet först innan de bestämmer sig!

Artikel som analyserar lagen om gravfrid, läs: svenska English

M/S Estonia-frågan i Estland

Estlands regering har, vid ett kabinettsmöte den 30/1 2020, beslutat att tillsätta en expertgrupp som, senast i slutet av mars i år, skall komma med rekommendationer om hur man skall besvara vårt brev från 2016, läs mer och se nedan under M/S Estoniafrågan i Estland. 2020-10-12, vi väntar svar inom kort, det verkar som att Estland kommer att undersöka vraket genom dykningar!

SvD 2020-11-20: Den estländske statssekreteraren Taimar Peterkop vill att dykare ska undersöka Estonias vrak före nästa sommar, säger han till dagstidningen Postimees. Men innan det sker vill Estland ha grönt ljus från Sveriges och Finlands regeringar.

Processen
Det blev en framgång i Estland, se bifogade notis från SvD. Domen vann laga kraft den 25/11 2019 eftersom regeringen i Estland inte överklagade. Nu har man 2 månader (60 dagar) på sig att besvara våra frågor i brevet som skickades i oktober 2016. Man måste bemöta påståenden och frågor i detalj, vilket blir intressant att se hur man klarar utan en ny utredning med teknisk undersökning av vraket.
Margus Kurm, som är vår rådgivare i Estland, håller oss informerade om pågående aktiviteter i landet, läs hans kommentarer.

 

 


Böcker som kan beställas + silvernål

  • Vad hände med MS Estonia? (160 kr) Bertil Calamnius 2014.
  • Estonias fyra gåtor (60 kr) Redaktör Susanna Popova, underlag författat av Knut Carlqvist.
  • Silvernål (100 kr) märke 18mm diam, nål 50mm
    Betala med Swish till 123 366 2541 eller till PG 25 11-4 och meddela adress så postar vi böckerna.